Useissa lukemissani matkaoppaissa kehoitetaan suojautumaan moskiitoilta pukeutumalla vaaleisiin, mahdollisimman peittäviin vaatteisiin. Onhan se intianpuuvilla varmastikin vilpoisaa ja muutenkin mukava materiaali mutta hei, ihan oikeesti?

Huhtikuussa eletään Intiassa vuoden kuuminta aikaa. Lämpötila kohoaa tulevaa monsuunia kohti eikä tropiikkiin suunnattaessa tule ensimmäisenä mieleen verhoutua pörräävien pikku pirulaisten varalta tai muistakaan poikkeavista kulttuurisista syistä. Hengittävä, polttavalta auringolta suojaava kangas on muutenkin täysi myytti. Enemmän kuin kerran olen pakannut matkalaukkuun pitkähihainen kangaspuseron. Neljänkympin ylittävässä helteessä ovat 3/4 pituiset hippihihat saaneet kuitenkin nopeasti kyytiä, eikä pusero ole päälle uudelleen eksynyt.

Toisaalta, olisihan se jotakuinkin taivaallinen näky. Kaksi kaamoksesta paennutta maitonaamaa valkoisiin pellavapöksyihin ja siirtomaa-aikaisiin hellehattuihin pukeutuneina - kuin herran enkelit pyhässä maassa ... pyhien lehmien keskellä yltäpäätä pyhässä paskassa!

Katsotaan nyt kuitenkin postimyyntikuvastosta, jos sieltä vaikka jotain narutoppia peittävämpää irtoaisi. Paikallisten muotitalojen tangoista ei taida vielä kesähepeniä löytyä.