Kanoottiretki Keralan Backwaterseilla ei ollut ihan sita mita odotimme. Kolmen tunnin retki kutistui meille tuntemattomasta syysta kahdeksi ja etenimme vesilla vain poron kuseman verran. Paikoitellen oli todella kaunista, mutta kierros oli hatainen ja paaosa vaylista harmillisen pienia puropahasia. Kyselimme huomiselle pidempaa Kollam-Alleppey kierrosta, mutta hiljaisen sesongin takia tata ei enaa jarjesteta.

Kovasti odottamani Munnar Hills teeviljelmineen jaa myos valitettavasti valiin talla reissulla. Keralassakin valimatkat ovat yllattavan pitkia ja Munnar erityisesti on pienen matkan takana. Harkitsimme auton ja kuskin vuokraamista reilulla sadalla eurolla huomiseksi, mutta reissusta olisi tullut kuitenkin turhan hatainen, joten vietamme paivan Kochissa, jonne saimme lahes viimeiset paikat aamujunaan.

Toisaalta, onpahan syyta tulla uudelleen Intiaan. Ensi kerralla vietamme Keralassa vahintaan kaksi viikkoa, joista pari yota hotelliveneessa "takavesilla" ja pari Munnarissa. Myos Intian upeat luonnonpuistot ovat viela kokematta ja vahan viileampaan vuodenaikaan niita olisi mukavampi kierrellakin.

Reissun ehtoopuolella tuntuu silta, etta valitsemamme reitti oli hieman kunnianhimoinen kuukaudessa kierrettavaksi. Toisaalta ajatuksena olikin nahda hieman pohjoista ja hieman etelaa ja palata myohemmin uudestaan kivimpiin kohteisiin. Vahan haikea olo kuitenkin on ja toivoisi, etta olisimme ehtineet enemman.
Ayurvedahoidotkin taitavat jaada ensi kertaan - selka on nimittain sen verran palanut, etten uskaltautunut hierottavaksi tanaan, kuten tarkoitus oli. Jalkahoito tosin olisi nannaa hiertyneille ja varvastossujen kovettamille kantapailleni!