Täytyy myöntää, että intialaiset ovat varsinaisia sanaseppoja - ainakin mitä tulee hotellihuoneiden luokituksiin. Toinen toistaan prameimmilla termeillä on tuskin paljon tekemistä huoneen todellisen kunnon kanssa (pistää epäilyttämään viiden euron Super executive deluxe Suite). Maharadja Suitessa väsynyttä matkaajaa ilahduttaa pyöreä punaiseen satiiniin verhoiltu lemmenlinna ja bling blingissä löytyy. Edullisimmatkin vaihtoehdot kulkevat termillä Premium. Jokaisen itseään kunnioittavan hotellin nimen perässä on luonnollisesti myös kuvaava termi Palace.

Nihkeimmät budjettireissaajan, lähinnä selliä muistuttavat luukut löytyvät rautatieaseman läheisyydestä Pahar Ganj-nimiseltä basaarialueelta. Punkka voi irrota parilla eurolla, mutta ilmastointia tai wc:n virkaa toimittavaa reikää lattiassa on turha etsiä tähän hintaan.

Itse päädyin kulttuurishokkia lieventääkseni läheiselle Arakashan Roadille, jonka lukuisissa hotelleissa kohtuullinen huone länsimaisine (nähtäväksi jää) mukavuuksineen kahdelle irtoaa parillä kymmenellä eurolla/yö. Ehtiihän sitä köyhillä reissun edetessäkin.

Travellerin matkaraamatun Lonely Planetin ja googlen karttojen avulla tein virtuaalikierroksen Delhissä ja sain alustavan käsityksen ilmansuunnista ja etäisyyksistä. Pahar Ganjin lisäksi runsaasti edullista majoitusta löytyy Karol Baghin sekä Connaught Placen alueilta. Sormituntumalta näyttää siltä, että Karol Baghin alueella saa hieman enemmän vastinetta rahoilleen, mutta googlen karttojen mukaan alue on melkoisen kaukana tapahtumien keskipisteestä.

Itse ihastuin kuvaukseen Majnu-ka-Tillan tiibetiläiskaupunginosasta, mutta käytännön syistä päädyimme kuitenkin rautatieaseman liepeille - Agran juna starttaa dieselmoottorinsa ennen auringon nousua aamulla.

Yleisesti ei ole kuitenkaan huono idea majoittua hieman ydinkeskustaa etäämmälle. Aikaisemmilla reissuilla mm. Barcelonassa ja Amsterdamissa olen huomannut, että kaupungista oppii lyhyessä ajassa huomattavasti enemmän majoittumalla perinteisten turistimestojen ulkopuolelle. Metrossa tai ratikassa voi huristella mielin määrin ja huomattavasti kaupallisia kiertoajeluja edullisemmin. Eikä jalkalihastenkaan käyttäminen ole huono vaihtoehto.