Saavuimme Varkalaan vuorokauden matkaamisen jalkeen illan jo hamartaessa. Junalla matkustaminen on Intiassa aivan tajuttoman hidasta - viimeista sataa kilometria taisimme jyystaa kolme tuntia! Mika ei ole sikali mikaan ihme, kun juna seisoo asemilla viidesta minuutista puoleen tuntiin ja matka taittuu polkupyoraakin verkkaisemmalla nopeudella.

Paadyimme eilen ottamaan porvarillisesti ilmastoidun autokyydin Pondycherrysta Chennain juna-asemalle aikaa ja hikea saastaaksemme. Paikallisjunalla olisi mennyt viisi tuntia 150 km matkaan, mika tuntui vastenmieliselta ottaen huomioon edessa olevan 16 tunnin junamatkan Chennaista Trivandrumiin. Kolmen tunnin autokyydista pulitimme 30 eur mika on aika tarkalleen 30 kertainen hinta junaan nahden mutta kerranhan sita vaan eletaan ... eletaan sitten leveasti, ei paljon sniiduilu innosta naissa lampotiloissa.

Mutta oikeasti, Intiassa pystyisi elamaan todella pienella budjetilla tarvittaessa. Paikallisbussit ja ei-ilmastoidut yojunat ovat lahestulkoon ilmaisia ja  kohtuusiistin pedin saa helposti viidella eurolla. Pastat ja muut kevyet lounaat saa alta eurolla, paikallisen runsaan thali-lautasen parilla eurolla. Rahaa tuntuu menevan eniten riksakyyteihin, koska vahankaan isommissa kaupungeissa liikkuminen on todella hankalaa itsekseen, erityisesti jos aikaa on vain pari kolme paivaa per kohde.

Junan ikkunoista saimme jo maistiaisia Keralan vehreasta luonnosta ja vesistoista. Varkala vaikutti ensi nakemalta taysin tyhjalta ja vatsanpohjassa oli taas viikkojen kuluessa jo tutuksi kaynyt outo epavarma tunne. Tiesimme, etta sesonki alkaa jo olla ohi nain huhtikuun lopulla kuumuuden noustessa, mutta miksi kaikki hotellit olivat taysin tyhjia ja hotellin vastaanottoapulainen haiskahti pahasti vetta vakevammalta?!

Takapakista lannistumatta pyysimme riksakuskia nayttamaan muita majoitusvaihtoehtoja ja osittain elekielta kayttamalla saimme selville, etta rannan bambumajoissa on muita matkaajia. Loysimmekin, ainakin iltavalossa ihastuttavalta nayttavan kokonaisen bambukeitaan kookospalmujen katveessa. Huoneen hintakaan ei paata huimaa (400rs eli 6,5 eur/yo). Ilmastointia ei taman hintaluokan bambumajoissa tietenkaan ole ja huonetta asustaa meidan lisaksemme ainakin yksi sammakko, viisi hamahakkia ja yksi (nyt tosin jo kuollut) torakka. Onpahan hyttysverkoillemmekin vihdoinkin kayttoa!