Satuimme sitten Nha Trangin rannalle sadeaikaan. Sateiden myota merenkaynti  on kovaa, mika tekee uimisen miltei mahdottomaksi. Kaupunki on vahan alakuloinen nain sesongin ulkopuolella. Vahan harmittaa, taytyy myontaa. Kasi paketissa kaatosateessa Vietnamissa ... Ei ihan mita matkalta odotin. No, onneksi lomaa on viela jaljella parisen viikkoa. Eikohan kasi ja saat viela tokene!

Varasimme huomiselle kuitenkin paivan mittaisen snorklauskierroksen Nha Trangin saaristossa. Mina en tietenkaan paase kokemaan puljaamisen iloa, mutta yritan nauttia kauniista maisemista ja turkoosista vesista veneesta kasin.

Saiden takia emme luultavasti poikkea Docletin rannallakaan, pienet majat veden aarella olivat kovasti ajatuksissa, mutta eivat houkuta sateessa. Taytyy viela tsekata Mui Nen saa, siella kuulemma oma mikroilmastonsa pitaa saan aurinkoisena ympari vuoden.

Nha Trang ei poikkea muista maailman rantalomakohteista paljoakaan. Vuoriston rajaama ranta ja jyrkkarinteiset saaret horisontissa ovat kieltamatta kauniita, mutta kaupunki itsessaan on turhan "eurooppalainen" lukuisine baareineen ja ravintoloineen. Rantaa reunustava alue on suunnattu lahes kokonaan turisteille, mitaan vietnamilaista ei Nha Trangilta kannata odottaa. Paremmalla saalla ja sesongin aikaan paikka sopii varmasti hieman nuoremmalle bileporukalle ja tietysti sukeltajille ikaan katsomatta :) Suuremmalla matkabudjetilla ja saiden salliessa olisin varmasti kokeillut sukeltamista itsekin Nha Trangin kirkkaissa ja korallirikkaissa vesissa.