On se vietnamilainen ruoka sittenkin hyvaa! Uskaltuiduimme Mekong Deltan "paakaupungissa" Can Thossa eilen kunnon katuravintolaan ja tilaamamme Pho Bo oli aivan alyttoman hyvaa ja mieleton elamys muutenkin. Saimme poytaan kuumat hiilet ja niiden paalle viitisen litraa kiuhuvaa lienta. Taman jalkeen poytaan kannettiin reilu puoli kiloa uskomattoman hyvaa naudan sisafiletta hienoina viipaleina ja kunnon korillinen yrtteja ja muita vihreita lisukkeita seka nelja pussia munanuudelia. Soppa sitten kiehauteltiin ja maustettiin oman maun mukaan ja lystille tuli hintaa 80 000 dongia eli 3–4 euroa kurssista riippuen. Lieneeko tarpeen sanoa, etta kauhoimme lienta pienen armeijan tarpeisiin, jopa mina – kasvissyoja. Periaatteenani matkoilla on yleensa ollut, etta syon sita mita paikallisesti tarjolla on.

Makunystyrat saivat tanaan lisaa hemmottelua Saigonissa, kun nautimme neljan erinomaisen ruokalajin illallisen kulman takana hotelliltamme Pham Ngu Lao kadulla (hhl - huy huy long restaurant). Koyhdyimme tasta kolmisen euroa mieheen/naiseen! Pelkasta katkarapulautasesta olisimme varmasti saaneet pulittaa Suomessa parikymmenta euroa. Suosittelemme lampimasti!

Ostimme myos liput Dalatin kautta Nha Trangiin ja sielta rannikkoa ylospain Hoi Anniin ja Hueen. Vietnamissa on toimivan tuntuinen ja HALPA Open Bus/Open tour bussisysteemi omatoimimatkaajille. Nama liput meilta kahdelta nelisen kymppia (eur). Halpaa on, muuta ei voi sanoa.