Ensimmainen yo ja paiva Saigonissa takana. Saavuimme eilen lopen vasyneina 24 tunnin matkustamisen jalkeen My My Arthouse nimiseen kotoisaan hostelliin, josta pienen kadenvaannon jalkeen saimme ehkapa parhaan ylimman kerroksen ikkunallisen huoneen pienella parvekkeella. Vasynyt ensivaikutelma "taidetalostamme" pienenpienella takakujalla oli hieman epauskoinen.

Tormasimme heti alkuun kahteen suomalaiseen tyttoon, jotka paativat aanestaa jaloillaan ja hakeutua toiseen majapaikkaan heti ensimmaisen yon jalkeen. Omasta mielestani tunnelma on kotoinen, sijainti erinomainen, huoneesta kiitettava ja henkilosto ei voisi olla ystavallisempaa. Ala-aula yhteisine tiloineen antaa paikasta ehka hieman epasuotuisan kuvan, mutta erityisesti huone 04 viidennessa kerroksessa on mainio!

Eilen nukuimme parhaan osan paivaa matkan uuvuttamina, mutta illalla ryhdistaydyimme ja suuntasimme illalliselle Saigonin yohon. Mopojen ja moottoripyorien maara on uskomaton ja kadun ylittaminen vaatii uskoa ja hermoja. Jos ylitse halajaa niin sekaan vaan, ala kuitenkaan pysahdy keskelle katua, vaan jatka maaratietoisesti yli niin pyorat ohittavat sinut selan takaa, trust me! Illallista soimme laheisen marketin sivulla katukeittiossa ja viela emme vakuuttuneet vietnamilaisen ruoan erinomaisuudesta - no, jos tykkaa liisterimaisesta nuudelisekamelskasta ja sitkeista vihreista ruohomaisista vihanneksista ... Ehka gourmet tulee viela vastaan tulevien paivien ja viikkojen aikana.